Catastrofa din Liban a avut un precedent în România . Vezi filmul „Explozia”

ATENȚIONARE ! Site-ul Romania-Misterioasă.eu nu este un site de istorie oficială. Unele articole pot trata subiecte într-un mod neconvențional, surprinzător, cu care nu sunteți obișnuiți. Fiți deschiși, filtrați informația prin mintea dumneavoastră ! Citiți și gândiți ! Sau invers !!!

 

Catastrofa din Liban a avut un precedent în România, cand nava Poseidon, ce transporta 4000 de tone de azotat de amoniu, a fost cuprinsă de un incendiu extrem de puternic. Catastrofa ce ar fi lovit zona Brăila-Galați ar fi fost de neimaginat, văzând dezastrul produs în Liban de explozia a „doar” 2700 tone azotat

Cineaștii români s-au inspirat după acest caz și au creat filmul românesc ”Explozia” (1973), în regia lui Mircea Drăgan. Subiectul filmului este inspirat din fapte reale, un incendiu produs în anul 1970 la bordul navei ”Poseidon”, pe Dunăre, în apropiere de Galați. Ambarcațiunea transporta 4.000 de tone de azotat de amoniu.

Catastrofa din Liban a avut un precedent în România

Abandonarea navei ameninţa cu extinderea incendiului a încărcăturii ceea ce ar fi putut produce distrugerea oraşului Galaţi şi a Combinatului Siderurgic.

În rolurile principale veți regăsi unii dintre cei mai buni actori din filmografia românească: Radu Beligan, Toma Caragiu, Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Florin Piersic, Dem Rădulescu, Draga Olteanu Matei. Regizor: celebrul Mircea Drăgan, autorul seriei BD și a altor filme românești de top.

Urmăriți mai jos filmul Explozia – povestea unui caz real care putea avea urmari mult mai grave decât incidentul tragic din această săptămâna, din Liban.

(Articol citit de 96 ori)
Voteaza articolul !
[Voturi: 2 Media: 5]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.