Tuesday, June 28, 2022
Descoperă și promovează istoria, frumusețile și misterele României


Dacia Sandero ocupă primul loc la vânzări în Europa, peste VW Golf

By admin , in File de Istorie , at 30th august 2021 Etichete: , , ,


Dacia Sandero a fost în iulie autoturismul cu cele mai multe înmatriculări de maşini noi la nivelul lunii iulie, potrivit datelor Automotive News Europe, pe baza cifrelor Jato Dynamics.

Este pentru prima dată când modelul ocupă prima poziţie la nivel european într-o lună. Din vânzările de Sandero în Europa 75% reprezintă versiunea Stepway, produsă în România, la Mioveni, în timp ce versiunea “standard” este asamblată la Tanger, în Maroc.

Din cele zece cele mai bine vândute automobile la nivel european, trei sunt produse în România – Dacia Sandero, Dacia Duster şi Ford Puma.

Dacia Sandero ocupă primul loc la vânzări în Europa, peste VW Golf

Duster pe locul opt

Duster a ocupat locul al optulea, cu 13.329 de unităţi, în scădere însă cu 19% faţă de iulie 2020, iar Ford Puma s-a clasat pe locul 9 cu aproape 13.300 de unităţi, în creştere cu 2% faţă de luna similară din 2020, potrivit Mediafax.

Sandero a înregistrat în iulie aproape 20.500 de unităţi înmatriculate, în creştere cu 6% faţă de iulie 2020, în condiţiile în care anul acesta este vândută cea de-a treia generaţie a modelului lansat la finalul anului trecut. Mai mult, noul Dacia Sandero vine pe aceeaşi platformă tehnică cu noul Renault Clio.

(Articol citit de 35 ori)
Voteaza articolul !
[Voturi: 1 Media: 5]
Get new posts by email:

Telegram

si

Facebook

Comments


Share
Share