Diavolul din batistă, povestea horror de la marginea Bucureștiului

Diavolul din batistă, povestea horror de la marginea Bucureștiului

Vă așteptăm comentariile și pe pagina de Facebook.

Am auzit multe povești care țin de paranormal, însă, pentru că acestea ies din sfera normalului și a cognoscibililui, adevărul din spatele lor este de multe ori pus la îndoială.

Una dintre aceste povești relatează un șir de întâmplări teribile, petrecute chiar la marginea Bucureștiului, într-un cartier mărginaș. Succesiunea halucinantă a întâmplărilor cu sfârșit tragic ne determină să ne gândim dacă nu cumva paranormalul face parte din viață, fiind o latură a existenței noastre pe care refuzăm să o acceptăm din cauza caracterului său înspăimântător.

Povestea „demonului din batistă” este relatată de Emil Străinu într-una din cărțile sale. Mai mult decât atât, acesta a fost martorul unui capitol, motiv pentru care a început o anchetă pe cont propriu, în încercarea de a da plauzibilitate acestei povești terifiante.

Succesiunea halucinantă a întâmplărilor cu sfârșit tragic ne determină să ne gândim dacă nu cumva paranormalul face parte din viață, fiind o latură a existenței noastre pe care refuzăm să o acceptăm din cauza caracterului său înspăimântător.

Plăsmuirea începe așa cum spuneam, pe una dintre străzile Bucureștiului, unde se făceau săpături. Un muncitor, de vârstă medie, săpa un șanț, pe o căldură insuportabilă. La un moment dat, a găsit sub pământ, mai multe cioburi de sticlă și o statuetă mică, din sticlă neagră, reprezentând un demon. Un adevărat demon, care avea coadă, coarne și un trident în mână.

Fericit că a descoperit o mică comoară, bărbatul a plecat la prima terasă care i-a ieşit în cale, cu scopul de a o vinde pentru a-și cumpăra o tărie. La toată această întâmplare a participat o persoană, numit Dica. Dica locuia în apropierea locului unde se făceau săpături și a asistat la această descoperire. La terminarea săpăturii, muncitorul îl roagă pe Dica să-l împrumute cu câțiva bani, până a doua zi. Spera să vândă bibeloul și să facă rost de bani.

A doua zi, Dica trecând pe lângă stația de tramvai, a constatat că o persoană fusese lovită de tramvai și murise. Persoana în cauză era chiar prietenul său, muncitorul. Lângă cadavru, Dica a găsit micul demon, învelit într-o batistă.

Bărbatul a recuperat bibeloul și a plecat spre casă, gândind că tocmai tramvaiul cu numărul 13 îl omorâse pe prietenul său. Nu avea cum să-și mai recupereze banii împrumutați, așa că s-a gândit, la rândul său, să vândă bibeloul.

După un timp, Emil Străinu, împreună cu mai mulți ziarişti se aflau pe terasa unei berării. Bătrânul Dica, care-l cunoștea pe scriitor, s-a apropiat de masa acestora și le-a arătat statueta, cu gândul de a o vinde și de a câștiga un ban.

La masă se aflau Constantin Duica, ziarist, şi Vasile Ichim, director al ziarului Dimineața. Cei doi s-au arătat interesați de bibelou și au început o adevărată licitație pentru acesta. Cei doi au dat bătrânului bani, cât să-și poată cumpăra o sticlă de țuică și bibeloul rămâne la profesorul Duica.

De aici, începe paranormalul în această poveste. La scurt timp, profesorul Duica a murit într-un accident de mașină, iar câteva luni mai târziu, s-a stins și directorul ziarului Dimineața, Vasile Ichim. Cauza oficială a morții, infarct.

Emil Străinu a început o anchetă pe cont propriu, contrariat de cele întâmplate. A aflat cu stupoare că bătrânul care recuperase statueta din stația de tramvai, de la locul accidentului, pe nume Dica, fusese găsit mort pe stradă, după ce băuse câteva pahare, la o cârciumă din apropiere.

Directorul revistei Paranormal, Ianculescu, a aflat şi el această poveste a micului demon și a încercat să recupereze statueta. La scurt timp după ce a obţinut-o, a murit şi el, într-un accident de mașină.

(Articol citit de 877 ori)
Voteaza articolul !
[Voturi: 9 Media: 4.9]

Vă așteptăm comentariile și pe pagina de Facebook.

1 0

Related Articles

Abonează-te prin mail:

Delivered by FeedBurner