Tuesday, May 24, 2022
Descoperă și promovează istoria, frumusețile și misterele României


Din cauza iernilor calde pelicanii nu mai migrează din Delta Dunării

By admin , in Obiective turistice România , at 27th ianuarie 2021 Etichete: , ,


Pelicanii nu mai pleacă în țările calde deoarece iernile din România sunt din ce în ce mai blânde. Specialiștii au urmărit păsările și au constatat că numeroși pelicani preferă să rămână peste iarnă în Delta Dunării.

Deoarece iernile din România sunt din ce în ce mai blânde, numeroși pelicani nu mai migrează în Africa. Păsările rămân în Delta Dunării și se hrănesc cu peștii din canalele fluviului.

Din cauza iernilor calde pelicanii rămân iarna în Delta Dunării

Delta Dunării, casa pelicanilor și în anotimpul rece

„Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD) – casa pelicanilor și în anotimpul rece. Iernile blânde din ultimii ani au determinat mai multe exemplare de pelicani creți să rămână în RBDD. Zilele trecute, pelicanii au fost observați la hrănire alături de „partenerii” lor, cormoranii, în zona Crișan, la confluența canalului Căzănele cu Dunărea Veche”, scrie pe pagina de Facebook a Ministerul Mediului, potrivit Mediafax.

Din cauza iernilor calde pelicanii rămân iarna în Delta Dunării

Pelicanii sunt păsări migratoare care stau în România între martie și mai. În mod normal, în lunile septembrie și octombrie ei pleacă spre Delta Nilului, regiunea Golfului Persic sau coastele Asiei.

 

Voteaza articolul !
[Voturi: 1 Media: 5]
(Articol citit de 15 ori)
Get new posts by email:

Telegram

si

Facebook

Comments


Share
Share