Tuesday, June 28, 2022
Descoperă și promovează istoria, frumusețile și misterele României


Istorie secretă. Ceaușescu n-a fost niciodată un patriot

By admin , in Istorie secretă , at 15th septembrie 2021 Etichete: , , ,


Poporul român este foarte nemulțumit de întreaga clasă politică de astăzi așa că nu este de mirare că nu există un lider care să aibă o imagine mai bună ca Nicolae Ceaușescu, cel care era patriot adevărat, oferea locuri de muncă și locuințe și nu trăia în luxul dezmățat al ziselor elite de astăzi.

Nu este de mirare că dictatorul de până în decembrie 1989 ar fi votat de către alegătorii sătui de ceea ce se vede cu ajutorul mijloacelor de informare în masă. Ideea de patriotism a fostului conducător a pornit de la înfruntarea sovieticilor în anul 1968 cu ocazia intervenției blocului comunist în Cehoslovacia. Aparatul de propagandă a acționat intensiv pentru a pune semnul egalității între comunist și patriot.

Problema este că Nicolae Ceaușescu n-a fost niciodată patriot, ci doar un agresiv agent al ideologiei comuniste pe meleagurile românești. Exista o fotografie din 30 august 1944 în care se vedea micul agent stalinist întâmpinând cu căldură primele unități ale Armatei Roșii în apropiere de București. Locuitorii fugeau de noul invadator, temuții ruși din mentalitatea populară, și Nicolae Ceaușescu îi primea cu brațele deschise pentru că spera să avanseze în noua ierarhie. Se știa că Uniunea Sovietică era mama lagărelor de exterminare, dar cel născut la Scornicești dorea să devină un lider totalitar în slujba străinilor. Nu este de mirare din moment ce în Occident existau intelectuali rafinați ce susțineau că Stalin este făuritorul unei lumi noi, perfecte.

Istorie secretă. Ceaușescu n-a fost niciodată un patriot
Nicolae Ceauşescu (dreapta), la intrarea Armatei Roşii în Colentina, 30 august 1944 (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 19/1944)

Poporul finlandez a dat dovadă de o fermitate feroce în fața năvălitorului comunist în perioada 1939 – 1944 și nu s-a reușit aducerea la putere a cozilor de topor. Iosif Stalin a tocat armate întregi pentru îndeplinirea visului ideologic, dar micuța țară a devenit prea scumpă chiar și pentru cel ce nu se uita la bani și oameni. A rămas în afara lagărului comunist și se vede diferența față de România supusă experimentelor de către cel ce terminase o școală rurală. Oare câți finlandezi sunt refugiați în România?

Istorie secretă. Ceaușescu n-a fost niciodată un patriot
Miting în Piaţa Universităţii, organizat cu ocazia intrării trupelor sovietice în Bucureşti, 30 august 1944. Nicolae și Elena Ceauşescu, în centru (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 19/1944)

Pofta de putere nu avea limite și țăranul cu clase puține a vrut cu orice preț să demonstreze că poate să fie un adevărat conducător. A avut grijă să contribuie la eliminarea celor cu studii reale din societate și să se înconjoare de o gardă care să-i apere veșnic fericirea și ideile. N-a avut nimic în comun cu poporul român, ci s-a ghidat numai după idei luate de prin operele lui Marx, Engels, Lenin și Stalin. A avut un comportament brutal împotriva maselor pentru a elimina orice fel de opoziție, dar aplicarea constantă, hotărâtă, a deciziilor pare plăcută celor ce nu mai trăiesc sub jugul birocrației de partid. Mulțimile sunt mereu impresionate de liderii ce par puternici, fermi. Nu contează dacă iau decizii corecte. Dacă dau semne de slăbiciune, masele se pot întoarce împotriva celui adorat, mai ales dacă sunt manipulate discret de anumite cercuri de putere.

Nicolae Ceaușescu n-a fost niciodată patriot, intrarea în partidul comunist însemnând că dorea pentru români introducerea lagărelor de exterminare, a foametei și a sărăciei după modelul ce exista în Uniunea Sovietică. România trebuia să fie un uriaș lagăr de concentrare condus de poliția politică după indicațiile venite de la Moscova.

(Articol citit de 290 ori)
Voteaza articolul !
[Voturi: 2 Media: 3]
Get new posts by email:

Telegram

si

Facebook

Comments


Share
Share