Tuesday, June 28, 2022
Descoperă și promovează istoria, frumusețile și misterele României


Lacul din România care deține 3 recorduri mondiale

By admin , in Obiective turistice România , at 6th ianuarie 2021 Etichete: , , ,


Lacul Ursu din staţiunea Sovata, judetul Mureş, deţine trei recorduri mondiale.

Lacul Ursu este cel mai mare lac helioterm din lume, este singurul lac cu apă sărată înconjurat de o vegetaţie bogată, lucru datorat solului vulcanic depus în timp şi este singurul lac natural din lume despre care se cunoaşte data exactă la care s-a format.
Numele lacului ţine de forma sa, asemănată cu o piele de urs. Acesta se află la o altitudine de 502 m, pe un munte de sare de 3 km adâncime şi are o suprafaţă de 40.235 m, adâncimea de 18,10 m, lăţimea de 170 m şi o salinitate medie de 250g/l.

Lacul din România care deține 3 recorduri mondiale

Lacul Ursu este înscris în lista monumentelor naturale ale României, iar apa acestuia deţine proprietăţi unice în intreaga Europă şi este recomandată pentru băi de aproximativ 20 -30 de minute pentru tratarea diferitelor afecţiuni reumatice, endocrinologice sau cardiovasculare.
De asemenea, nămolul care se formează pe fundul lacului este şi el folosit în diverse tratamente.

Lacul din România care deține 3 recorduri mondiale

Fenomenul de heliotermie al lacului, a fost descoperit în jurul anului 1900, fiind determinat de “stratificaţiile concentraţiilor saline ale apei lacului şi încălzirea inegală a acestor straturi de către radiaţia solară”, scrie Gândul.info

(Articol citit de 522 ori)
Voteaza articolul !
[Voturi: 6 Media: 4.7]
Get new posts by email:

Telegram

si

Facebook

Comments


Share
Share