Țuica fiartă, cel mai bun antigripal

Țuica fiartă, cel mai bun antigripal

Vă așteptăm comentariile și pe pagina de Facebook.

Vechi leac băbesc, ţuica fiartă se dovedeşte şi astăzi a fi eficientă împotriva răcelii şi gripei. Datorită enzimelor secrete care se ascund în el, lichidul bachic ţine virusurile la distanţă.

Medicina naturistă românească îşi are originea în terapiile aplicate de străbunii daci. Strămoşii românilor foloseau numeroase plante pentru tratarea multiplelor afecţiuni. Tot ei au fost şi primii care au descoperit efectele benefice pe care le are ţuica fiartă asupra organismului, mai ales în cazul răcelilor.

Țuica fiartă, cel mai bun antigripal

Secretul ascuns al ţuicii

Lichidul bahic, consumat de preferinţă în zilele geroase de iarnă, are în compoziţia sa numeroase substanţe şi enzime care ajută organismul să treacă mai uşor peste viroze, gripe sau alte boli specifice sezonului rece. Secretul constă în compoziţia chimică a ţuicii. Asistent al unei farmacii homeopate din Slobozia, Roxana Tomescu explică faptul că această licoare conţine enzime şi substanţe, ca de exemplu fierul, care au rolul de a ajuta sângele să se regenereze şi relaxează organismul. „Fierul pe care îl conţine licoarea care dă bună dispoziţie ajută la regenerarea sângelui” explică asistenta Roxana Tomescu.

Terapie antirăceală

Mai mult decât atât, alcoolul, principalul ingredient pe care îl conţine ţuica face minuni în caz de răceală. Datorită etanolului, frecţia cu ţuică este eficientă pentru organism. Practic, alcoolul are rolul de a pune sângele în mişcare şi să provoace transpiraţia organismului. Prin transpiraţie, corpul scapă de toxine şi, totodată, de efectele nedorite pe care virusurile le au asupra organismului. De asemenea, la fel de eficientă este şi ţuica fiartă cu boabe de piper pentru că „mirosul emanat prin combinaţia lichidului cu respectivul condiment ajută la desfundarea nasului. Atât ţuica, cât şi piperul au în compoziţie anumite substanţe cu rol decongestionant” mai spune Roxana Tomescu.

Ajută ficatul

Compoziţia chimică a ţuicii, dacă este preparată din fructe tradiţionale româneşti, poate conţine şi vitamine precum A, B, C sau D, despre care se ştie destul de bine că au rol în protejarea ficatului. Specialiştii precizează însă că licoarea care dă bună dispoziţie nu trebuie consumată în cantităţi foarte mari. Cel mult un păhărel pe zi este recomandat. Dacă se întrece măsura, efectul pe care îl va avea ţuica fiartă asupra organismului, va fi, evident, cu totul altul.

adevarul.ro

(Articol citit de 90 ori)
Voteaza articolul !
[Voturi: 1 Media: 5]

Vă așteptăm comentariile și pe pagina de Facebook.

1 0

Related Articles

Abonează-te prin mail:

Delivered by FeedBurner

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Lasă un răspuns